Novetats de març de Publicacions URV

Dimecres, 06 Març 2013 10:48

Publicacions URV ha editat vuit llibres, set d’ells en versió digital i completament gratuïta, a l’abast del públic a la plana web de l’editorial. A continuació, doncs, exposarem breument aquests vuit títols del segon mes de l’any 2013.

Comencem pels tres llibres que formen part de la col·lecció institucional de la universitat: Autonomia universitària i sistema de governança, de l’actual rector Francesc Xavier Grau Vidal, alhora també en castellà,Autonomía universitaria y sistema de gobernanza; i l’obra Qui és qui en el món de la innovació a Tarragona, a cura d’Agustí Segarra i Elisenda Jové.

La primera obra presenta un projecte de reforma en la governança de la universitat pública, on l’autor destaca el principi d’independència d’aquesta institució en relació als “interessos grupals” com un valor social imprescindible en la societat actual, concretament en el sistema universitari a Catalunya. Per altra part, el segon assaig ens presenta un inventari sobre les principals empreses que aposten avui dia per la innovació al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, tot un valor de futur en temps de canvi.

Igualment, la col·lecció interdisciplinària de Recerca ens proposa aquest febrer un viatge a la part més revolucionària del Brasil, el MST o Moviment dels Treballadors Rurals sense Terra. El llibre del Dr. Jaume Vallverdú Los Sin Tierra estudia la temàtica des d’una perspectiva antropològica: la construcció simbòlica i identitària, l’ús de la mística i el ritual en la formació del imaginari col·lectiu del Moviment.

D’altra banda, la col·lecció Eina-e ens facilita dos volums més de reculls teòrics i exercicis pràctics en l’àmbit de l’economia. Introducció als mercats i actius financers, de Jordi Andreu, és un primer apropament teòric, clar i breu a la gestió de carteres de renda variable; mentre que 120 exercicis resolts de comptabilitat financera superior, de Ricard Monclús i Maria Arántzazu Vidal, és la segona part de l’obra Lliçons de comptabilitat financera superior, dels mateixos autors, la qual ens permet continuar treballant amb conceptes comptables, ara des d’una vessant pràctica.

Per últim, cal fer esment de dos quaderns de dos sèries de diferent caràcter social: la qüestió de gènere i els riscos socials. Dones i química, en primer terme, una obra coral distingida amb la menció Maria Antònia Ferrer 2012, és el volum 6 de la col·lecció de Quaderns de la Igualtat, endegada per l’Observatori d’Igualtat de la Universitat Rovira i Virgili. Un volum que segueix amb el seu compromís contra la discriminació de gènere a la universitat, publicant obres que relacionen activitat investigadora amb dones i feminisme, com és en aquest cas, la química.

Pobreza y discapacidad en España, de Francesc Valls Fonayet, és una obra que aprofundeix en les relacions entre els dos conceptes del títol: com afecta la discapacitat en el risc de pobresa i la despesa de les persones discapacitades a les seves llars i la seva vida quotidiana. S’incorpora a la col·lecció Quaderns per a la Inclusió Social, que mostra al públic el conjunt de temàtiques investigades per la Càtedra d’Inclusió Social.

Finalment, deixem els enllaços de tots els llibres ressenyats, disponibles a la pàgina de Publicacions URV:

Last modified on Dimarts, 19 Gener 2016 10:13

Cerca a la web

Notícies